Verplichte nazorg: een extra werk of een extra kans?

Nazorg is verplicht. Dat  weet iedereen die in de verzekerings- en hypotheekbranche werkt. En terecht. Want je wilt graag dat je klant de juiste producten krijgt en houdt. Maar hoe doe je dat precies?

Nazorg is cruciaal

Klanten precies de polis verstrekken die bij hun situatie past, dat is je uitdaging als assurantiekantoor. En daar hoort bij dat je er na verkoop van de polis ook voor zorgt dat die blijft passen bij de veranderende situatie van de klant. Terecht dus dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) het belang van goede nazorg benadrukt. Klanten hebben gewoon recht op een passende polis of dat nou voor een verzekering is of voor een hypotheek. Maar klanten hebben ook recht op continue begeleiding en informatievoorziening. Als de situatie van de klant verandert is er overleg nodig over de aanpassing van de polis.

Ook ontwikkelingen in de markt kunnen aanleiding zijn voor een overleg: past de polis ook nu nog bij de situatie van de klant? Die nazorg is een plicht maar ook een extra kans om -weer- met de klant in contact te komen. Alle reden om ervoor te zorgen dat je weet wat je klant nodig heeft op welk moment. Maar hoe kom je daarachter?

Nazorg kost tijd en geld

Voor een goede nazorg is het noodzakelijk dat je ‘alles’ weet van de situatie, wensen en eisen van de klant. Dat vraagt in de eerste plaats om een tijdige signalering. Daarna en daarnaast moet je je klanten informeren over voor hem belangrijke ontwikkelingen. Je moet contact opnemen met de klant, overleggen over zijn situatie en alternatieven aanbieden en overwegen. Je moet nieuwe afspraken maken, polissen aanpassen en de documentatie en de database actualiseren. Kortom, er ligt een fikse uitdaging voor je organisatie om de klant de juiste nazorg te bieden.

Nazorg is een tijdrovende klus. En dat zorgt voor een flinke werkdruk op assurantiekantoren en tussenpersonen.

De oplossing

Hoe los je dat complexe en tijdrovende probleem van nazorg op? Hoe zorg je dat je alle stappen en handelingen tijdig verricht en je klanten tevreden houdt en je houdt aan de regels van de AFM? Daarvoor is een prachtig CRM-systeem bedacht dat heel je nazorg automatiseert. Daardoor mis je nooit een afspraak, klant of polis. Een CRM-systeem op maat als dat van fixfin neemt je veel werk uit handen. Het zorgt voor actuele en accurate behandeling van de klant en zijn polis en zorgt voor een aanzienlijke besparing in tijd en geld. fixfin heeft een CRM-systeem ontwikkeld speciaal voor assurantiekantoren en financiële tussenpersonen. Met ons systeem kun je relaties gemakkelijk informeren over wijzigingen in hum polissen en hen direct passende alternatieven aanbieden. Je voldoet daarmee aan alle verplichtingen en gedragsnormen die de AFM stelt. Je houdt bovendien overzicht en bespaart tijd zodat je je kunt richten op wat echt belangrijk is: een goede relatie met je klanten.

fixfin: meer dan een CRM-systeem

Het fixfin CRM-systeem helpt je bij het managen van relaties en het informeren van je klanten over wijzigingen in de polis. Maar ons systeem gaat verder, veel verder.

 • Abonnementsstructuur
  Met fixfin kun je eenvoudig een abonnementsstructuur voor je bedrijf opzetten, waardoor je een beheersbare en continue inkomstenbron creëert.
 • Documentbeheer in de cloud
  Alle documenten kun je veilig en overzichtelijk opslaan in de cloud. Daardoor kunnen jij, je medewerkers en je klanten ze altijd en overal eenvoudig bereiken en bewerken.
 • Delen van informatie
  Met het fixfin CRM-systeem deel je gemakkelijk alle informatie en polissen met je relaties. Dat maakt het overleg een stuk eenvoudiger en je klant voelt zich bovendien serieus genomen. Openheid creëert immers vertrouwen.
 • Monitor je resultaten
  Dankzij de overzichtelijke structuur van ons CRM-systeem heb je direct een helder overzicht van je resultaten. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en waar je kansen liggen.

Bekijk hier alle functies van fixfin

Meer weten?

fixfin biedt nog veel meer voordelen en mogelijkheden. Benieuwd naar de rest? Klik hier voor de alle functionaliteiten die fixfin te bieden heeft.

Je kunt fixfin gratis uitproberen en zelf de veelzijdigheid en efficiëntie van ons CRM-systeem ervaren. Meld je hier aan voor een gratis proefabonnement van 14 dagen en ontdek hoe je niet alleen aan je nazorgverplichting voldoet, maar ook je bedrijfsprocessen naar een hoger niveau tilt.

Met fixfin verandert nazorg van een probleem in een extra kans. Een kans om je te onderscheiden en je bedrijf verder te professionaliseren. Zo’n kans mag je niet laten liggen.

Probeer fixfin vrijblijvend 14 dagen gratis of neem contact op voor een op maat gemaakte oplossing voor jouw bedrijf.

Deel:

Recente artikelen

Dit is waar we ons recent mee bezig hebben gehouden.